Ga naar de inhoud

Inloggen op HiCloud Server

Hicloud wachtwoord wijzigen? Klik dan hier.

Je wilt de eerste keer inloggen op de HiCLOUD™-omgeving. Vanwege extra security moeten er de eerste keer een paar extra stappen gezet worden om het account te configureren.

Met deze handleiding zorgen we voor het inrichten van Multifactor Authentication. Dit houdt in dat je met een extra pushbericht op je mobiele telefoon toegang krijgt tot de cloudomgeving. We maken daarna een icoontje aan dat je op een of meerdere desktops kan plaatsen, waarmee je daarna direct kan inloggen op bijvoorbeeld AccountView of je complete desktop in de cloud.

Dit kan met onderstaande handleiding. Uiteraard kunnen we hierbij remote ondersteunen. 

Volg de onderstaande stappen:

1. Zorg dat je een mobiele telefoon hebt en dat je daarop de DUO authenticator hebt geïnstalleerd die je uit de Apple AppStore of Google PlayStore kunt downloaden.

2. Ga naar https://portal.hicloud.nl 

3. Log in met de inloggegevens die je van Stardust IT hebt ontvangen

Je gebruikersnaam ziet er als volgt uit: EenInlognaam@hicloud.nl. Daarbij heb je ook een wachtwoord ontvangen. Deze vul je in.

4. Log in en klik in het DUO scherm op Start setup.

5. Kies in het volgende scherm voor Mobile phone en klik op Continue.

Vanaf dit punt kan deze handleiding afhankelijk van de situatie en instellingen iets afwijken. Er kan bijvoorbeeld ook gevraagd worden om een QR-code te scannen. Volg in dat geval de gevraagde stappen op het scherm

6. Vul je mobielnummer in (zonder nul) en klik op Continue.

7. Je ontvangt nu een SMS op je mobiel die je moet invullen en drukt daarna op Verify en als daar een groen vinkje komt te staan op Continue.

8. Waarna je in het onderstaande scherm komt. Kies hier bij When I log in voor Automatically send this device a Duo Push.`

9. Om de DUO registratie af te ronden klik je in het volgende scherm op Send me a Push.

10. Als alles goed is gegaan ontvang je een pushbericht op je mobiel. Die kan je openen en op Accept drukken.

11. Vervolgens ben je ingelogd op de portal waar je een of meerdere icoontjes kunt downloaden.

Maak je gebruik van HiCLOUD™ voor AccountView dan kies je voor het AccountView icoontje. Als je daarop klikt wordt deze gedownload. Je vindt hem dan terug onder in je browser of in je downloadfolder.

12. Geef dit icoontje een plaats op een of meerdere computers waarvandaan je wilt inloggen. Je mag de naam veranderen.

13. Hierna mag je de portal sluiten. Vanaf nu log je eenvoudig in op de gekozen applicatie door hierop te dubbelklikken. Volg de aanwijzingen op het scherm, je moet je gebruikersnaam en wachtwoord opgeven. Iedere keer dat je inlogt krijg je een Pushbericht op je mobiele telefoon als extra beveiligingsstap. Door hier op Accept te klikken wordt je ingelogd bij de Applicatie of Clouddestkop.

14. Wil je het wachtwoord aanpassen? Volg dan eenvoudig dit KB artikel: Wachtwoord wijzigen van de HiCloud Portal.